Home » Hoe vaak promoten?

Hoe vaak promoten?

sep 15, 2023 | Google Podcast

In dit helpcenter artikel wordt er gekeken naar hoe vaak je je audio- en videocontent moet delen op Google op je publiek betrokken te houden.

1. Bedenk hoe vaak je audio- of videocontent worden uitgebracht

Als het gaat om het delen van audio- of videocontent op Google, is een belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden, de frequentie van release. Een consistent releaseschema houdt niet alleen je publiek betrokken en geïnteresseerd, maar helpt ook om een loyale aanhang op te bouwen. Hoe vaak je jouw content vrijgeeft, hangt af van verschillende factoren, zoals jouw middelen, beschikbare tijd en de content die je produceert. Over het algemeen is het aanhouden van een regelmatig schema de sleutel tot succes. Je kan  ervoor kiezen om afleveringen één keer per week, twee keer per week of zelfs dagelijks uit te brengen als je de middelen hebt om dat te doen. Je kan  ook besluiten om afleveringen minder vaak uit te brengen, bijvoorbeeld tweewekelijks of maandelijks, als je beperkte middelen of andere projecten hebt om te beheren. Ongeacht de frequentie is het belangrijk om een consistent releaseschema aan te houden, zodat je publiek weet wanneer ze nieuwe afleveringen van je kunnen verwachten.

2. Bepaal hoe vaak je elke aflevering op Google wilt delen

Beslissen hoe vaak je jouw audio- of videocontent op Google wilt delen, is een belangrijk aspect om jouw publiek betrokken te houden. Als je teveel deelt, kan jouw content spamachtig aanvoelen, terwijl als je te weinig deelt, het voor luisteraars of kijkers moeilijk kan worden om nieuwe afleveringen bij te houden. Om een evenwicht te vinden, kan  je overwegen elke aflevering ten minste één keer op Google te posten wanneer deze voor het eerst wordt uitgebracht. Dit zorgt ervoor dat jouw luisteraars of kijkers op de hoogte zijn van de nieuwe content. Daarna kun je een schema opstellen om de aflevering opnieuw te delen. Wekelijks of tweewekelijks delen kan een goede manier zijn om jouw content onder de aandacht van jouw publiek te houden zonder hen te overweldigen met te veel berichten. Uiteindelijk hangt de frequentie van jouw deelsessies af van jouw specifieke content en publiek, dus let op de betrokkenheidspercentages en pas jouw deelstrategie indien nodig aan.

3. Maak een plaatsingsschema dat werkt voor jou en je publiek

Als het gaat om het delen van je audio- of videocontent op Google, is er geen magisch getal dat voor iedereen werkt. Een plaatsingsschema dat voor de ene content werkt, werkt mogelijk niet voor een andere. De sleutel is om een postschema te maken dat werkt voor jou en je publiek. Je wilt je publiek betrokken houden, maar je wilt ze niet overweldigen met te veel afleveringen tegelijk. Een mogelijke strategie is om je aflevering één keer per week te posten, op dezelfde dag en tijd, zodat je luisteraars of kijkers weten wanneer ze een nieuwe aflevering kunnen verwachten. Een andere strategie is om het postschema te variëren, maar zorg ervoor dat je je publiek altijd voldoende op de hoogte stelt, zodat ze kunnen plannen om af te stemmen. Uiteindelijk is het belangrijkste om consistent te blijven, zodat je luisteraars of kijkers weten dat ze erop kunnen vertrouwen dat je regelmatig nieuwe content.

4. Zorg ervoor dat je je aflevering direct na uitzending plaatst

Als je je audio- of videocontentpubliek betrokken en geïnteresseerd wilt houden in je content, is het belangrijk om je afleveringen direct na uitzending te plaatsen. Idealiter deel je je nieuwe aflevering zo snel mogelijk nadat deze is uitgebracht. Te lang wachten met delen kan leiden tot een afname van de interesse en betrokkenheid van jouw publiek. Zorg ervoor dat je je nieuwe aflevering promoot op al je socialemediakanalen, inclusief Google, om ervoor te zorgen dat je publiek weet wanneer je nieuwe content beschikbaar is. Door jouw audio- of videocontent regelmatig en consequent te delen, bouw je een trouwe aanhang op en houdt je jouw luisteraars of kijkers in de loop van de tijd betrokken. Onthoud dat de sleutel tot een succesvolle audio- of videocontent is om regelmatig waardevolle content aan te bieden en ervoor te zorgen dat jouw publiek weet wanneer en waar ze deze kunnen vinden.

5. Plaats je afleveringen regelmatig opnieuw om mensen eraan te herinneren dat het bestaat

Als het erom gaat de interesse van je audio- of videocontentpubliek vast te houden, kan het regelmatig opnieuw posten van je afleveringen een effectieve manier zijn om mensen eraan te herinneren dat je content nog steeds bestaat. Dus hoe vaak moet je jouw audio- of videocontent op Google delen om jouw publiek betrokken te houden? Hoewel er geen pasklaar antwoord is, is het een goed uitgangspunt om je nieuwe afleveringen te delen zodra ze uitkomen en ze de komende vier weken eenmaal per week opnieuw te posten. Op deze manier kan  je jouw bereik maximaliseren en jouw publiek betrokken houden zonder ze te overweldigen met te veel content. Het is ook een goed idee om te experimenteren met verschillende posttijden en -dagen om te zien wanneer je publiek het meest actief is online en je repostschema dienovereenkomstig aan te passen. Onthoud dat consistentie de sleutel is als het gaat om het opbouwen en behouden van jouw publiek, dus zorg ervoor dat jouw schema voor reposten consistent en in overeenstemming is met jouw algehele contentstrategie.

6. Maak gebruik van Google Analytics om de prestaties van jouw berichten bij te houden

Als je je audio- of videocontentpubliek betrokken wilt houden, is het belangrijk om de prestaties van je berichten bij te houden. Een geweldige tool om dit te doen is Google Analytics. Door deze tool te gebruiken, kan  je het verkeer en de betrokkenheid op jouw website analyseren en de prestaties van jouw berichten volgen. Dit kan je helpen bepalen hoe vaak je je content op Google moet delen. Het begrijpen van het gedrag van jouw publiek en de prestaties van jouw content is cruciaal om weloverwogen beslissingen te nemen over jouw content en marketingstrategie. Met Google Analytics kan  je belangrijke statistieken bijhouden, zoals bouncepercentage, paginaweergaven en sessieduur, om ervoor te zorgen dat je waardevolle content levert aan jouw luisteraars of kijkers. Bovendien kan  u, door het gedrag en de betrokkenheid van gebruikers te monitoren, jouw content en marketinginspanningen optimaliseren om jouw publiek betrokken te houden en terug te laten komen voor meer. Door Google Analytics in jouw marketingstrategie te implementeren, kan  je op de hoogte blijven en jouw publiek in de loop van de tijd laten groeien.

7. Gebruik A/B-testen om te bepalen welk type berichtinhoud beter presteert

A/B-testen is een effectieve manier om te bepalen welk type berichtinhoud beter presteert bij het delen van jouw audio- of videocontent op Google. Deze techniek omvat het maken van twee versies van een post met verschillende formaten, zoals tekst, afbeelding of video, en vervolgens meten welke meer betrokkenheid genereert. Door A/B-testen te gebruiken, kan  je bepalen welke content het beste bij jouw publiek past en jouw toekomstige berichten daarop afstemmen. Maak om te beginnen twee versies van jouw bericht met verschillende indelingen en houd hun betrokkenheid bij met Google Analytics. Door de gegevens te analyseren, kan  je het formaat identificeren dat meer likes, reacties en shares ontvangt, en jouw contentstrategie dienovereenkomstig aanpassen om jouw publiek betrokken te houden. Het wordt aanbevolen om regelmatig A/B-testen uit te voeren om jouw contentstrategie te optimaliseren en de veranderende voorkeuren van jouw publiek bij te houden.

8. Bewaak de betrokkenheid van gebruikers en pas jouw berichtschema dienovereenkomstig aan

Als je je publiek betrokken wilt houden bij je audio- of videocontent op Google, is een essentiële factor waarmee je rekening moet houden de frequentie van je berichten. Je wilt de juiste balans vinden tussen consistent zichtbaar blijven en je luisteraars of kijkers niet overweldigen met te veel nieuwe afleveringen om bij te praten. Hier komt het monitoren van gebruikersbetrokkenheid om de hoek kijken. Houd de prestaties van jouw content in de gaten en analyseer gegevens zoals retentiepercentages van luisteraars of kijkers, downloadnummers en feedback van jouw publiek. Gebruik deze informatie om jouw berichtschema dienovereenkomstig aan te passen, inclusief de frequentie van afleveringsreleases en de timing van nieuwe berichten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw luisteraars of kijkers zich meer bezighouden met afleveringen die op bepaalde dagen van de week of op bepaalde tijden van de dag worden uitgebracht. Door jouw berichtschema te volgen en aan te passen aan de voorkeuren van jouw publiek, kan  je de betrokkenheid optimaliseren en ervoor zorgen dat jouw luisteraars of kijkers blijven terugkomen voor meer.