Home » Betrokkenheid vergroten

Betrokkenheid vergroten

sep 15, 2023 | Google Podcast

In dit helpcenter artikel onderzoeken we de verschillende manieren waarop je Google kan  gebruiken om de betrokkenheid bij je audio- of videocontent te vergroten.

1. Gebruik Google Ads om potentiële luisteraars of kijkers te bereiken

Google Ads is een advertentieplatform waarmee je jouw audio- of videocontent bij een breder publiek kan  promoten. Door Google Ads te gebruiken, kan  je gebruikers targeten op basis van hun interesses, demografische gegevens en gedrag, en kan  je advertenties in verschillende indelingen maken, zoals zoekadvertenties, display-advertenties of videoadvertenties, om potentiële luisteraars of kijkers aan te trekken. Om te beginnen moet je een Google Ads-account instellen en jouw campagnedoel kiezen (in dit geval verkeer naar jouw content of -programma leiden). Vervolgens kan  je jouw advertenties maken, jouw opties voor doelgroeptargeting selecteren en jouw biedingsbedragen instellen. Om de kans op succes te vergroten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw advertentiemateriaal en berichten aantrekkelijk zijn en zijn afgestemd op jouw doelgroep. Met Google Ads kan  je de prestaties van jouw advertenties volgen en indien nodig aanpassingen maken om jouw campagne te optimaliseren voor betere resultaten. Uiteindelijk kan het gebruik van Google Ads een effectieve manier zijn om nieuwe luisteraars of kijkers aan te trekken en de zichtbaarheid van jouw content te vergroten.

2. Maak gebruik van Google Analytics om de prestaties van audio- of videocontent  bij te houden

Het bijhouden van de prestaties van je audio- of videocontent kan een uitdaging zijn, maar met behulp van Google Analytics kun je waardevolle inzichten krijgen in het gedrag en de interesses van je publiek. Google Analytics biedt krachtige tools waarmee je statistieken zoals paginaweergaven, unieke bezoekers, bouncepercentages en locatiegegevens kan  bijhouden. Deze statistieken kunnen je helpen te begrijpen welke afleveringen resoneren met jouw publiek en welke niet. Als je Google Analytics voor jouw content wilt gebruiken, moet je een website of bestemmingspagina instellen waarop jouw content  kunnen worden gestreamd of gedownload. Zodra je jouw website heeft opgezet, kan  je er een Google Analytics-trackingcode aan toevoegen en beginnen met het verzamelen van gegevens. Met deze gegevens kan  je de demografische gegevens van jouw luisteraars of kijkers identificeren, zoals hun leeftijdscategorie, geslacht en locatie. Je kan  ook bijhouden welke afleveringen de meeste betrokkenheid genereren, hoe lang mensen naar je content  luisteren en wanneer ze stoppen met luisteren. Gewapend met deze informatie kan  je jouw content aanpassen om jouw publiek beter te betrekken en jouw marketinginspanningen daarop afstemmen om jouw luisteraars of kijkers te maximaliseren.

3. Gebruik Google Mijn Bedrijf om audio- of videocontent-updates te delen

Als je op zoek bent naar manieren om jouw audio- of videocontent te promoten en met jouw publiek in contact te komen, is het gebruik van Google Mijn Bedrijf een must-try-strategie. Google Mijn Bedrijf is een gratis hulpprogramma van Google waarmee je de online aanwezigheid van jouw bedrijf op Google kan  beheren, inclusief Google Zoeken en Google Maps. Door jouw Google Mijn Bedrijf-profiel aan te maken en te optimaliseren, kan  je eenvoudig updates over jouw content delen met jouw volgers en potentiële luisteraars of kijkers. Om dit te doen, plaats je eenvoudig een korte update over jouw laatste aflevering met een link om te luisteren. Op deze manier kunnen mensen, wanneer ze op Google naar je content zoeken, je updates zien en op de hoogte worden gehouden van nieuwe afleveringen. Daarnaast kan  je ook de Q&A-functie gebruiken om eventuele vragen van jouw publiek over jouw content of specifieke afleveringen te beantwoorden. Over het algemeen is Google Mijn Bedrijf een eenvoudige maar effectieve manier om in contact te blijven met je luisteraars of kijkers en je content te promoten op een platform dat ze al actief gebruiken.

4. Maak SEO-vriendelijke content voor Google Zoeken

Het creëren van SEO-vriendelijke content voor Google Zoeken is een uitstekende manier om jouw publiek te betrekken bij jouw audio- of videocontent. Je content kunnen waardevolle informatie bevatten, maar als je potentiële publiek ze niet kan vinden, heb je er niets aan. Door SEO-vriendelijke content te maken, kun je meer potentiële luisteraars of kijkers naar je content trekken. Begin met het uitvoeren van zoekwoordonderzoek om relevante zoekwoorden en zinsdelen te identificeren die verband houden met jouw content-onderwerp. Neem deze trefwoorden vervolgens op in de titel, beschrijving en shownotities van jouw content. Gebruik relevante tags en categorieën om zoekmachines te helpen de context van jouw content te begrijpen. Zorg ervoor dat je hoogwaardige en boeiende content maakt die waarde biedt aan jouw publiek. Door consequent SEO-vriendelijke content voor jouw content te maken, kan  je jouw positie in zoekmachines verbeteren en nieuwe luisteraars of kijkers naar jouw show trekken.

5. Sluit je aflevering in op een website of audio- of videocontent

Als je je publiek wilt betrekken bij je audio- of videocontent en je bereik wilt vergroten, kan het insluiten van je aflevering in een website of content een goede strategie zijn. Door dit te doen, maak je het jouw publiek gemakkelijk om jouw content te vinden en ernaar te luisteren, zelfs als ze niet geabonneerd zijn op jouw content. Om je aflevering in te sluiten, navigeer je eenvoudig naar de aflevering op Google audio- of videocontent  en klik je op de knop ‘Delen’. Vanaf daar zie je een optie om “Deze aflevering in te sluiten” – klik hierop en je krijgt een insluitcode die je kan  kopiëren en in je website of content kan  plakken. Hierdoor kan jouw publiek rechtstreeks vanaf jouw website of blog naar jouw aflevering luisteren, waardoor de betrokkenheid en het bereik toenemen. Zorg er wel voor dat je aan het einde van je aflevering een call-to-action toevoegt, misschien verwijzend naar je website of content waar ze aanvullende bronnen of informatie kunnen vinden.

6. Gebruik Google Trends om audio- of videocontent-onderwerpen te begrijpen

Google Trends is een krachtige tool die je kan helpen begrijpen welke onderwerpen en zoekwoorden trending zijn in jouw branche. Door deze tool te gebruiken om audio- of videocontent-onderwerpen te onderzoeken, kan  je identificeren waarin jouw publiek geïnteresseerd is en content maken die hen aanspreekt.

Voer om te beginnen eenvoudig een trefwoord of zin in die verband houdt met jouw content-onderwerp in de zoekbalk van Google Trends. je ziet een grafiek met de populariteit van het zoekwoord in de loop van de tijd, evenals gerelateerde onderwerpen en zoekopdrachten waarnaar mensen zoeken.

Als je content bijvoorbeeld over fitness gaat, kun je ‘fitnesstrends’ invoeren in de zoekbalk en zien waar mensen naar zoeken met betrekking tot dat onderwerp. Misschien merk je dat ’thuistrainingen’ een trending topic is, wat een inspiratie zou kunnen zijn voor een aflevering over effectieve thuisoefeningen.

Google Trends kan je ook helpen seizoenstrends te identificeren. Als jouw content bijvoorbeeld over koken gaat, kan  je “zomerrecepten” invoeren en zien welke recepten populair zijn tijdens de zomermaanden. Je zou dan een aflevering kunnen maken met enkele van die recepten om in te spelen op de seizoenstrend.

Over het algemeen is het gebruik van Google Trends om content-onderwerpen te begrijpen een effectieve manier om jouw publiek te betrekken en content te maken die hen aanspreekt. Door op de hoogte te blijven van de laatste trends en interesses

7. Profiteer van Google audio- of videocontent  om jouw show te promoten

Google audio- of videocontent  is een krachtige tool waarmee content creators een breder publiek kunnen bereiken en hun schare fans kunnen laten groeien. Met eenvoudige integratie en distributie over verschillende Google-platforms kunnen content creators hun publieksbereik vergroten en de betrokkenheid van hun luisteraars of kijkers vergroten. Een effectieve manier om Google audio- of videocontent  te gebruiken om jouw programma te promoten, is door gebruik te maken van de ingebouwde content-promotiefuncties, zoals afleveringstrailers, afleveringsnotities en uitgelichte content. Door jouw publiek een voorproefje te geven van jouw komende aflevering of jouw beste afleveringen te markeren, kan  je hun interesse wekken en hen aanmoedigen om naar jouw content te luisteren. Bovendien kan  je de gepersonaliseerde aanbevelingen en zoekalgoritmen van Google audio- of videocontent  gebruiken om de zichtbaarheid van jouw content te vergroten, waardoor het voor nieuwe luisteraars of kijkers gemakkelijker wordt om jouw programma te vinden en eraan deel te nemen. Over het algemeen biedt Google audio- of videocontent  tal van mogelijkheden voor content creators om hun content te promoten en de betrokkenheid van hun publiek te vergroten, waardoor het een essentiële tool is voor elke audio- of videocontent trategie.

8. Gebruik Google Agenda om audio- of videocontent-releases te plannen

Een geweldige manier om je publiek bij je audio- of videocontent te betrekken, is door Google Agenda te gebruiken om je releases te plannen. Google Agenda wordt veel gebruikt en is gemakkelijk te gebruiken, dus het is de perfecte tool voor het plannen van je audio- of videocontent-releases. Het enige dat je hoeft te doen, is een nieuwe kalender voor jouw content maken en alle datums voor jouw afleveringen instellen, inclusief de releasedatum voor elke aflevering. Zodra je alle datums hebt ingesteld, kun je de kalender delen met je volgers door ze de link te geven om zich op de kalender te abonneren. Door dit te doen, kunnen ze herinneringen ontvangen wanneer jouw nieuwe afleveringen worden uitgebracht, waardoor ze betrokken blijven bij jouw content. Met Google Agenda kun je ervoor zorgen dat je publiek nooit een aflevering mist en een trouwe luisteraars of kijkersbasis voor je audio- of videocontent opbouwen.